Kasvivärit soveltuvat kaikkiin käsitöihin.

Ota haltuusi pohjoisen luonnon väripaletti! Itse kerätyillä kasveilla aikaansaadut värit ovat erityisen ilahduttavia ja palkitsevia.  Luonnonvärit tarjoavat ekologisen vaihtoehdot synteettisille väriaineille. Luonnonväriaineet ovat uusiutuvia ja biohajoavia.

Tällä kurssilla perehdyt siihen, miten värjätä kauniita lankoja ja kankaita suomalaisilla luonnonvaraisilla värikasveilla turvallisesti sekä ympäristöä säästäen. Tämä on kurssi kasvivärjäyksen perusteista ja auttaa alkuun ja innostaa uuden harrastuksen pariin valikoitujen reseptien ja vinkkien kautta.

Kurssi koostuu:

 • lukuosioista
 • opasvideoista
 • ladattavista liitetiedostoista kuten resepteistä ja värikasvioppaista.

Kurssi on toteutettu Outar kotisivun yhteydessä salasanalla suojatulla verkkosivulla. Ostaessasi verkkokurssin, saat maksun jälkeen ladattua linkin kurssialueelle sekä henkilökohtaisen salasanan. Henkilökohtaisella salasanalla pääset kirjautumaan kurssialueelle ja saat kaiken kurssimateriaalin käyttöösi rajoittamattomaksi ajaksi.

Kurssin sisältö:

 1. Mitä on kasvivärjäys?
 2. Kasvivärjäyksen historiaa ja nykypäivää
 3. Miksi värjätä kasveilla?
 4. Luonnonvärit
 5. Luonnonvaraiset värikasvimme
 6. Värikasvien kerääminen
 7. Purettamisen perusteet
 8. Luonnonpuretteet
 9. Erilaisten kuitujen värjääminen
 10. Tarvikkeet ja turvallisuus
 11. Väriliemen valmistus
 12. Villan kasvivärjäys
 13. Puuvillan ja pellavan kasvivärjäys
 14. Kasvivärien värinkesto
 15. Kasvivärjärinä kehittyminen
 16. Kirjallisuutta luonnonväreistä

Kokemukset

Tuotekokemuksia ei ole vielä.

Huom. Vain sisäänkirjautuneet asiakkaat, jotka ovat ostaneet tuotteen, voivat kirjoittaa kokemuksensa.

Myyjän tiedot

 • Kauppa: Outar
 • Myyjä: Outar
 • Osoite: Rimpisentie 3
  38920 Vatajankoski
 • Asiakaskokemuksia ei ole vielä kirjattu

Verkkokaupasta tilatuilla tuotteilla on kuluttajansuojalain mukainen 14 vuorokauden palautusoikeus tilauspäivämäärästä lukien. Mikäli palautat tuotteen, otathan ENSIN yhteyttä sähköpostitse ([email protected]) sopiaksemme yksityiskohdista. Palautettavan tuotteen tulee olla käyttämätön, puhdas ja alkuperäisessä, myyntikuntoisessa pakkauksessaan. Viallisen tai väärän tuotteen kohdalla asiakkaalle korvataan palautuksesta aiheutuneet kulut. Muissa tapauksissa asiakas maksaa itse lähetyksestä ja palautuksesta aiheutuneet kulut. Asiakkaan omiin mittoihin tehdyillä tilaustuotteilla ei ole palautus- tai vaihto-oikeutta. Mikäli paketti on vaurioitunut lähetyksessä ilmoita vahingoittumisesta käytetylle logistiikkayhtiölle joko luovutuksen yhteydessä tai kirjallisesti seitsemän vuorokauden kuluessa luovutuksesta. Mikäli vastaanottaja on yksityishenkilö, katsotaan kohtuulliseksi ilmoitusajaksi 14 vuorokautta. Jos kauppasopimusta koskevaa erimielisyyttä ei saada ratkaistuksi osapuolten välisillä neuvotteluilla, kuluttaja voi saattaa asian kuluttajariitalautakunnan (www.kuluttajariita.fi) ratkaistavaksi. Ennen asian viemistä kuluttajariitalautakunnan käsittelyyn kuluttajan tulee olla yhteydessä maistraattien kuluttajaneuvontaan (https://www.kuluttajaneuvonta.fi).